KAAKON KAKSIKON HIIHTOPÄIVÄ 3.3.2019

Hiihtopäivä järjestetään Virolahden ja Miehikkälän kylien metsä- ja peltoladuilla. Kyläosastot kunnostavat ladut hiihtäjien käyttöön ja kaikkien latujen varrelta löytyy myös merkintäpaikat, joihin nimen kirjaamalla pääsee osallistumaan hiihtopäivän arvontoihin. Hiihtämään voi siis lähteä omaan tahtiin päivän aikana. 

Hiihtopäivää varten kunnostetut ladut ja lähtö- sekä merkintäpaikat löytyvät hiihtopäivän kartasta (huom. kartasta puuttuu Pihlajan ladun n. 3 km:n pituinen eteläinen lenkki). Tarkemmat latutiedot ja opasteet ovat reittien varrella.

Muutamilla kylillä on tarjolla myös mehu- tai latuasemia eli pikkurahaa kannattaa varata mukaan:

  • Muurikkalassa on mehutarjoilu seurojentalolla sekä Rantalan kodalla klo 10 -14
  • Suur-Miehikkälän seurantalon kodalla on tarjoilua klo 9 -14
  • Salo-Miehikkälän merkintäpaikalla on puffetti klo 12 -14
  • Pyterlahden museolla on latukahvila ja laskiaisrieha klo 10 - 13
  • Tapiola - laavulla Tupakorvessa Kaakon Latu pitää tulia klo 11 -14

Latureiteillä kannattaa noudattaa varovaisuutta. Suoja- ja pakkaskelien vaihtelut voivat tehdä laduista osin jäisiä ja tuoda etenemiseen haastetta ainakin mäkisillä osuuksilla. Jokainen osallistuu hiihtopäivään omalla vastuulla.

Suojakelien takia myös jokien jäät ovat paikoin heikkoja. Virojoella Pajulahdesta tuleva latu ei tule Virojoen yli vaan päättyy jo Ukkosaarentielle / Peltotielle. Joen ylitys vain monitoimikentän sillan kautta!

Vaalimaan latua on hieman lyhennetty metsätöiden takia tehdyn auratun tieuran vuoksi. Viiden kilometrin lenkki on nyt vain noin 3 km:n mittainen.