Pääsiäispolku 26.3. - 11.4.2021

Kaakon kaksikon liikuntatoimi järjestää yhdessä varhaiskasvatuksen kanssa pääsiäispolun innostamaan kaiken ikäisiä kuntalaisia kiertämään pienen lenkin kuntakeskuksissa samalla ihaillen varhaiskasvatuksen värityskuvia. Pääsiäispolulta voi myös bongata noitia, jotka innostavat tekemään aina tietyn liikunnallisen suorituksen kesken matkan. 

Osassa värityskuvissa roikkuu leimasin, josta voi leimata leimasinkorttiin kivan kuvion aina löydetyn värityskuvan kohdalle. Eli tehtävänä on selvittää kuinka monta kutakin pääsiäiseen liittyvää kuvaa löytyy leimasimella varustettuna.
Leimasinkortin voit avata tästä. Kortin voi tulostaa kotona ja leikata sopivan kokoiseksi tai vaihtoehtoisesti piirtää itse korttipohjan paperille. Leimasinkortin voi palauttaa Virolahden tai Miehikkälän kirjastoon tai Klamilan kylätupa Ronkuliin 12.4. mennessä. Palauttaneiden kesken arvotaan pienet palkinnot.

Pääsiäispolkujen sijainnit / lähtöpaikat:

  • Virolahdella pääsiäispolku alkaa terveysaseman takaa itäpäädystä kohti metsää ja kiertää lenkin Majakka- ja Kiputien kautta takaisin terveysaseman taakse länsipäätyyn. Kartta
  • Miehikkälässä pääsiäispolku alkaa koulukeskuksen alakentän pyörätelineeltä kulkien lenkin ojanvartta pitkin molempien siltojen yli ja edeten kaukalon edestä takaisin alakentälle. Valitettavasti lumikasojen vuoksi muutamaa värityskuvaa varten pitää Opintien yli kulkea. Kartta
  • Klamilassa pääsiäispolku alkaa koulun läheisyydestä kaupalta (Ojamaantieltä) tulevan kevyen liikenteenväylän varrelta  ja kiertää lenkin VPK:n nurmikentän ja VPK:n talon vierestä takaisin lähelle lähtöpaikkaa. Kartta

Kaikki polut alkavat noitakuvalla ja päättyvät noitakuvaan. Polku on suunniteltu niin, että edelliseltä värityskuvalta näkee jo seuraavan eli kannattaa tiirailla tarkkana lähellä olevia puita ja oksia. Osa värityskuvista on kaksipuoleisia eli kurkkaathan aina toisenkin puolen niistä kuvista, joista se on mahdollista.

Polku pääsiäiseen odottaa! Nyt kaikenkokoiset ulkoilemaan pääsiäispolulle ja ihastelemaan hienoa värityskuvanäyttelyä! :)