Salpapolku on noin 50 km pitkä retkeilyreitti Virolahdella ja Miehikkälässä.

Lisätietoa Salpapolusta löydät Salpakeskuksen kotisivuilta: http://www.salpakeskus.fi tai Visit Kotka -Hamina -sivuilta.
Tietoja Salpapolun taukopaikoista myös Kymenlaakson Virkistysalueyhdistyksen sivuilta.

Välille Virolahden Bunkkerimuseo - Harjun Oppimiskeskus on merkitty myös erityisesti maastopyöräilyä palveleva reitti. Lisätietoa reitistä.

Syksyllä 2018 avattiin Virolahden Bunkkerimuseolle uusi elämyksellinen 4,6 kilometrin pituinen Tuntemattoman Polku. Reitin teemana on Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva, jota kuvattiin mm. Virolahdella. Polun varrella on kuvia sekä tunnettuja lausahduksia elokuvasta. Taulujen lisäksi reitillä voi tutustua Salpalinjan korsuihin ja panssarikiviesteisiin.

Salpapolku- retkeilykarttoja on saatavissa Virolahden ja Miehikkälän kunnanvirastoilta, Miehikkälän Salapalinja - museolta, Virolahden Bunkkerimuseolta ja Harjun Oppimiskeskuksen Aura - ravintolasta. Kartan voi myös tilata kunnan vapaa-aikatoimistosta.

Salpapolku löytyy myös www.retkikartta.fi -sovelluksesta.Valitsemalla: Karttatasot - Retkeilypalvelut sekä Reitit. Karttaa voi käyttää helposti mobiililaitteella.