Kaakon kaksikon Pyörävaellus 2020

Kaakon kaksikon pyörävaelluksen 10 - juhlakausi starttasi 1.5.2020.

Poikkeusolojen aikana myös pyörävaellus on kokenut vähän uudistusta. Pyörärasteilta löytyy edelleen leimasin, mutta rasteilta kerätään myös muutaman kirjaimen koodeja. Rastileimauksen voi siis tällä kaudella korvata rastilaatikoiden etuosassa näkyvien koodien kirjaamisella. Koodit ovat samalla tavuja, joista voi kaikki koodit keräämällä ratkaista muutaman kaakonkulmalaisittain tunnetun henkilön nimet. Yhdellä rastilla tavu on korvattu kuviomerkillä.
Omalla kynällä varustautuneena ei siis tarvitse avata postilaatikkoa ollenkaan.

Tietoa ja tarkempia ohjeita Kaakon kaksikon pyörävaelluksesta:

Vuoden 2020 pyörävaelluskohteet
(Osalla on ollut linkin avautumisen kanssa ongelmia. Jos se ei avaudu, kannattaa yrittää avata linkkiä eri verkkoselaimella tai laitteella.)
Huom. Tarkennus kohteen 3. paikkaan: Pyörävaellus rasti sijaitsee paikallisen metsästysyhtymän Päämajalla, ei Hatsin kodalla. Seuraa opasteita.

Pyörävaelluksen ideana on kerätä kesän aikana (1.5. - 30.9.2020) rastikohdekoodeja pyörävaelluksen korttiin. Rastikohteita on kaikkiaan 25 eri puolilla Miehikkälää ja Virolahtea. Rasteilla on punainen postilaatikko pyörävaelluksen tunnuksilla. 

Pyörävaelluksen kortteja on saatavilla paitsi pyörävaelluksen rastipisteiltä, myös kirjastoilta, paikallisilta kaupoilta sekä apteekeista.  Pyörävaelluskortissa on ohjeellinen kartta rastikohteiden sijainnista. Tarkemmat tiedot rastilaatikoiden sijainnista kannattaa tarkistaa  pyörävaelluskartasta. Myös pyöräilyreittien suunnittelussa kannattaa käyttää karttasovelluksia tai kuntien opaskarttoja.
Muistathan aina noudattaa jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia sekä reitin varrelle vietyjä opasteita! Tarkan osoitteen puuttuessa kohdetiedon yhteydessä on mainittu tie, jolta mahdollinen opastus rastille lähtee.
Palauttamalla pyörävaelluskortin 15.10. mennessä Virolahden liikuntatoimistoon pyörävaeltajat osallistuvat liikunnallisten palkintojen arvontaan. Myös Haminan liikuntapalveluilla on kesällä 2020 oma pyörävaellus. Lisätietoja tästä löydät osoitteesta: www.hamina.fi
________________________________________________________________________________________________________________________

PALVELUITA REITTIEN VARRELLA

Salpalinja-museon kahvila / Maukkaat Pidot, Miehikkälä
Säästöpirtintie 70, Miehikkälä

Ravintola Susihukkanen
Muurikkalantie 1, Miehikkälä

Virolahden Bunkkerimuseon kahvila
Vaalimaantie 1318, Ylä-Pihlaja

Kesäkahvila Kiessi
Harjun Oppimiskeskus, Ravijoki

Sataman Bistro & Bar, facebook-sivusto
Klamilan satama

Cafe Metsänportti
Kirkontie 448, Virolahden kirkonkylä

Vaalimaan Campingin kioski
Hämeenkyläntie 153, Vaalimaa

Harry's River Cafe, facebook-sivusto
Virojoentie 13, Virojoki

Grill & Bar Aurora, facebook-sivusto
Opintie 1, Virojoki

Kebab Pizzeria Pikku-Hukka, facebook - sivusto
Virojoentie 17, Virojoki

Toimintakeskus Ratevan kahvio
Keskustie 5A, Miehikkälä

Suur-Miehikkälän seurantalon baari
Soppikankaantie 30, Suur-Miehikkälä

Kujansuun baari, Klamila
Sataman kioski, Klamila

Zsar Outlet Village, Vaalimaa