Vuoden 2017 Pyörävaellus on päättynyt

Suhteellisen sateisesta kesästä huolimatta pyöräilijät olivat ahkerina kaakonkulmalla. Kaakon kaksikon pyörävaelluksen kortteja palautettiin liikuntatoimeen kaikkiaan 128 kpl. Leimoja kortteihin kerättiin yhteensä 2597 kpl eli noin kuusisataa leimaa enemmän kuin vuosi sitten.

Kaikki 25 leimaa keränneitä olikin tänä vuonna peräti 55 henkilöä. Jonkin verran mukana oli myös pyöräilijöitä naapurimaan puolelta. Useimmat heistä ovat osallistuneet vaellukseen jo useampana vuonna ja osaavat jo keväisin odottaa pyörävaelluksen alkamista.

 

Kaakon kaksikosta oli myös useampi joukkue mukana valtakunnallisessa pyöräilykulttuuria edistävässä Kilometrikisassa. Listoilta löytyvät ainakin Tullin, Pyölin pyöräilijöiden, Pyterlahden kylän ja Kaakon Ladun joukkueet. Menneen kesän uutuutena Kilometrikisassa oli nyt kuntasarja, jossa ajetut kilometrit suhteutettiin kunnan asukaslukuun. Joukkueissa mukana olleiden kilometrit kirjattiin asuinpaikan mukaan oman kunnan saldoon. Ensimmäisessä kuntakisassa Virolahti sijoittuikin hienosti viidenneksi 37 077 ajokilometrillä. Tämä tarkoitti, että jokaista kuntalaista kohti kilometrejä kertyi 11,3 km. Miehikkälä sijoittui sijalle 155 kuuden pyöräilijän voimin.

 

Ensi kesänä jatketaan niin Kaakon kaksikon pyörävaelluksen kuin Kilometrikisankin merkeissä.

Pyörävaelluksen kohteet 2017