Kaakon kaksikon Pyörävaellus 2021 

Pyörävaellus on päättynyt! Muistathan palauttaa pyörävaelluksen kortin liikuntatoimeen pe 15.10. mennessä.

Arvonnat suoritetaan viikolla 42.

Vuonna 2021 pyörävaelluksen kohteissa on huomioitu jälleen monia uusia paikkoja Virolahden ja Miehikkälän alueelta. Mukana on kotiseutuhistoriaa, sotahistoriaa, kylämaisemia, mukavia taukopaikkoja sekä uusia ja kunnostettuja matkailukohteita. Tänä vuonna erityisen huomion saa muun muassa 300 vuotta sitten solmittu Uudenkaupungin rauhansopimus, jonka rajalinjaukset näkyvät edelleen Virolahdella sijaitsevina rajakivinä. 

Normaalista poikkeavien olojen edelleen jatkuessa myös pyörävaellus jatkaa viime kesältä tutulla muodolla eli pyörärasteilta löytyvät leimasimet ja lisäksi rasteilta kerätään myös muutaman kirjaimen koodeja. Rastileimauksen voi siis tälläkin kaudella korvata rastilaatikoiden etuosassa näkyvien koodien kirjaamisella. Koodit ovat tavuja, joista voi kaikki koodit keräämällä - ja ne oikein järjestelemällä - ratkaista muutamia tunnettuja asioita Miehikkälästä ja Virolahdelta. Omalla kynällä varustautuneena ei siis tarvitse avata postilaatikkoa ollenkaan.

Pyörävaelluksen retkiä voi hienosti yhdistää myös toukokuusta syyskuuhun poljettavan valtakunnalliseen Kilometrikisaan. Kaakon kaksikolla on kisassa oma avoin joukkue, johon voi ilmoittautua Kilometrikisan kotisivujen kautta. Ilmoittamalla kotipaikkakunnan, kilometrejä voi kerätä myös oman kunnan nimiin kuntien väliseen leikkimieliseen kuntakisaan. Kilometrikisan ohjeet. 

Tietoa ja tarkempia ohjeita Kaakon kaksikon pyörävaelluksesta 


Pyörävaelluksen ideana on kerätä kesän aikana (8.5. - 30.9.2021) rastikohdekoodeja pyörävaelluksen korttiin. Rastikohteita on kaikkiaan 25 eri puolilla Miehikkälää ja Virolahtea. Rasteilla on punainen postilaatikko pyörävaelluksen tunnuksilla. 

Pyörävaelluksen laatikoiden sijaintikartta

Pyörävaelluksen kortteja on saatavilla paitsi pyörävaelluksen rastipisteiltä, kirjastoilta sekä esimerkiksi paikallisilta kaupoilta ja apteekeista.  Pyörävaelluskortissa on ohjeellinen kartta rastikohteiden sijainnista. Tarkemmat tiedot rastilaatikoiden sijainnista kannattaa tarkistaa pyörävaelluskartasta. Myös pyöräilyreittien suunnittelussa kannattaa käyttää karttasovelluksia tai kuntien opaskarttoja.

Pyörävaelluskortissa rastin 5. pallukka on merkitty hieman liian lähelle Suur-Miehikkälän kylää. Todellisuudessa Naulamännynkallio on jonkin verran etelämpänä. Rastin tiedoissa paikan nimenä on Naulamäenkallio, mutta maastokartassa paikka on Naulamännynkallio. Opastus lähtee kuitenkin Kirkkotien risteyksestä Suur-Miehikkälästä.

Muistathan aina noudattaa jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia sekä reitin varrelle vietyjä opasteita! Tarkan osoitteen puuttuessa kohdetiedon yhteydessä on mainittu tie, jolta mahdollinen opastus rastille lähtee. Huom. Miehikkälässä Hurttalantie on poikki Salmensillan kohdalta kesäkuun looppuun asti. Kohdan voi kiertää Hauhiantien tai Muurikkalantien kautta. 

Palauttamalla pyörävaelluskortin 15.10. mennessä Virolahden liikuntatoimistoon pyörävaeltajat osallistuvat liikunnallisten palkintojen arvontaan. Myös Haminan liikuntapalveluilla on samaan aikaan alkava oma pyörävaelluksensa. Lisätietoja tästä.
________________________________________________________________________________________________________________________

PALVELUITA REITTIEN VARRELLA

Salpalinja-museon kahvila / Maukkaat Pidot, Miehikkälä
Säästöpirtintie 70, Miehikkälä

Ravintola Susihukkanen
Muurikkalantie 1, Miehikkälä

Virolahden Bunkkerimuseon kahvila
Vaalimaantie 1318, Ylä-Pihlaja

Kesäkahvila Kiessi
Harjun Oppimiskeskus, Ravijoki

Bistro & Bar Potkuri, facebook-sivusto
Klamilan satama

Vaalimaan Campingin kioski
Hämeenkyläntie 153, Vaalimaa

Grill & Bar Aurora, facebook-sivusto
Opintie 1, Virojoki