Salpapolku on noin 43 km pitkä retkeilyreitti Virolahdella ja Miehikkälässä.

Lisätietoa Salpapolusta löydät Salpakeskuksen kotisivuilta, Visit Virolahti -sivustolta tai Visit Kotka -Hamina -sivuilta.
Tietoja Salpapolun taukopaikoista myös Kymenlaakson Virkistysalueyhdistyksen sivuilta.

Välille Virolahden Bunkkerimuseo - Harjun Oppimiskeskus on merkitty myös erityisesti maastopyöräilyä palveleva reitti. Lisätietoa reitistä. Harjun Oppimiskeskuksen tilan ympäristössä kulkee myös noin 2,5 kilometrin pituinen vaelluspolku Huovinmäenkierros, jonka varrella pääsee tutustumaan mm. aivan Museotien vieressä sijaitseviiin majoitusluoliin. Matkaan kannattaakin varata tasku- tai otsalamppu.
Harjun Oppimiskeskukselta pohjoiseen kulkiessa pääsee Vahtivuoren alueelle, johon on valmistunut vuonna 2019 vaikuttava Vahtivuoren luontonäyttämö vanhalle estekivilouhokselle.

Virolahden Bunkkerimuseolla on kaksi  elämyksellistä rengasreittiä:
Tuntemattoman Polku on Aku Louhimiehen Virolahdellakin kuvattuun Tuntematon sotilas -elokuvaan pohjautuva metsäreitti. Polun varrella on kuvia sekä tunnettuja lausahduksia elokuvasta. Taulujen lisäksi reitillä voi tutustua Salpalinjan korsuihin ja panssarikiviesteisiin.
Syksyllä 2020 avautui myös uusi Erämaan polku, joka vie kulkijansa lotta Lungreenin jalanjäljille Erämaan työkylän maisemiin. Erämaan polku on 4.3 kilometriä pitkä metsä- ja luontopolku, jonka varrella linnoitushistoria avautuu kulkijalle opastaulujen avulla. 

Salpapolku- retkeilykartta on juuri päivittymässä, joten uusia painettuja karttoja on luvassa vuoden 2021 puolella. Salpapolku löytyy myös www.retkikartta.fi -sovelluksesta.Valitsemalla: Karttatasot - Retkeilypalvelut sekä Reitit. Karttaa voi käyttää helposti mobiililaitteella.